Pregled

  Zakažite termin

  RESTORATIVNA DENTALNA MEDICINA

  Što je restorativna dentalna medicina?

  Restorativna dentalna medicina bavi se liječenjem vanjskog dijela zuba.

  Ova grana dentalne medicine bavi se nadoknadom izgubljenog zubnog tkiva (karijes, trauma, abrazija i erozija) te zamjenom neestetskih dijelova zuba (bijele mrlje u caklini, diskoloracije i pigmentacije). Ona je u srcu našega stručnog tima jer obnavlja zdravlje Vaših zuba. Drugim riječima, omogućuje jedan savršeno zdrav i lijep osmijeh. Baš onakav kakvog biste sami sebi poželjeli.

  RESTORATIVNI RADOVI

  FUNKCIONALNOST

  Vraćena funkcija zuba

  ESTETIKA

  Nevidljivost i prirodnost ispuna

  SPECIJALISTI

  Preko 10 godina iskustva

  POPRAVAK ZUBA

  Zubno tkiva izgubljeno zbog postojanja karijesa ili uslijed loma zuba se nadoknađuje ispunom ( prije se nazivalo plomba). Suvremeni materijal za ispune nazivamo kompozit pa se ispuni izrađeni od toga materijala zovu kompozitni ispuni. Svaki ispun je ručni rad i u njega je ugrađen trud i vrijeme. Osiguravamo Vam dugotrajnu kvalitetu, vrhunske nevidljive ispune, dobru suradnju i dugotrajne rezultate. Ako se Vaš zub na vrijeme sanira, neće biti potrebni nikakvi komplicirani i dugotrajni zahvati.

  Zubi prije i poslije kompozitne nadogradnje

  JESAM LI JA KANDIDAT?

  Nakon ove kratke procjene, saznat ćete jeste li potencijalni kandidat za popravak zuba i izradu estetskih ispuna.

  SANIRANJE KARIJESA I TRAUMA

  • Korištenje bijelih estetskih kompozitnih materijala, a ne amalgama
  • Minimalno brušenje zuba (očuvanje zdravog zubnog tkiva)
  • Korištenje kompozita bez štetnih tvari (žive) koje se nalaze u amalgamu
  • Neprimjetnost u ustima (prilagodba boje)
  • Izrada morfologije zuba ( funkcija )
  • Cijena za gotovinsko plaćanje 1 kompozitnog ispuna: od 50 eur

  JOŠ O RESTORATIVNOJ DENTALNOJ MEDICINI

  Koja je formula uspjeha izuzetnog restorativnog ispuna?

  Vrhunska kvaliteta materijala, tehnološki napredna oprema i visokostručni terapeuti. Mi Vam osiguravamo sve tri komponente.

   

  Što nudimo našim pacijentima?

  Kompozitni materijali dolaze u različitim cijenama. Našim pacijentima nudimo visokokvalitetne ispune i najkvalitetnije kompozitne materijale. Na materijalu nikad ne štedimo.

  Za više pitanja o restorativnoj dentalnoj medicini kliknite OVDJE

  Imam puknut zub, što mi je činiti?

  Zubno tkivo se može izgubiti frakturom tj. lomom krune zuba. Tada je potrebno isto zubno tkivo nadoknaditi. Najčešće se zub nadogradi visokoestetskim kompozitnim materijalom. Ukoliko se radi sa najmodernijim materijalima i prema pravilima estetske stomatologije ne bi smjelo biti razlike između zuba i nadograđenog ispuna. To se može ostvariti ako se ispun radi tehnikom slojevanja, gdje svaki sloj materijala oponaša sloj prirodnog zuba. Jeftinim materijalima i nepoznavanjem tehnika slojevanja nemoguće je postići nevidljivost ispuna.


  Zubi su mi postali tanki i osjetljivi. Kakve su mogućnosti popravka zuba?

  Zbog jakih sila koje nastaju stiskanjem zubi , uz nepravilno četkanje i kiselu hranu i piće, na tom dijelu zuba mogu nastati duboke erozivne promjene koje ponekad mogu uzrokovati i jake bolove i preosjetljivost. Također, na tom mjestu će lakše nastati karijes jer je mekši dio zuba, dentin, izložen vanjskim štetnim utjecajima. Promjene u području zubnog vrata zovu se klinasti defekti.

  Ovisno o dijagnostici na tom mjestu potrebno je napraviti ispun kako bi se zub zaštitio od daljnih vanjskih utjecaja i nastanka karijesa ili parodontološku operaciju kako bi se ogoljeli zubni vrat pokrio zubnim mesom. Pacijenta s tim problemom, bitno je uputiti u ispravan način četkanja (iTOP).


  Što je sve potrebno za izradu kvalitetnog kompozitnog ispuna?

  U izradi kvalitetnog kompozitnog ispuna su bitne tri stvari: vrhunska kvaliteta materijala, sofisticirana oprema i stručan terapeut.

  MATERIJAL - Na tržištu postoje različiti kompozitni materijali. Cijene se znaju razlikovati i do pet puta za istu količinu materijala, a pacijent ne može znati s kojim materijalom doktor radi. Naravno da uz višu cijenu materijala ide i bolja kvaliteta. Budući da pacijentima nudimo kvalitetne ispune, koristimo samo najkvalitetnije kompozitne materijale i na materijalu nikad ne štedimo.

  OPREMA - Tehnologija i sofisticirana oprema nužan su faktor uspješnosti zahvata. Rvg za dijagnostiku, kvalitetni nasadni uređaji za brušenje koji amortiziraju, laser za oblikovanje zubnog mesa i zaustavljanje krvarenja, ozon za dezinfekciju dubokih lezija su na raspolaganju terapeutu u našem centru kako bi ispun što dulje ostao u ustima u intaktnom obliku i zadržao kvalitetu.

  TERAPEUT - STOMATOLOG - Stručan terapeut sa kompozitima radi prema strogim pravilima. On mora osigurati potpuno suhe uvjete u ustima. U radu sa kompozitnim materijalima potrebno je paziti da se kompozit nanosi u slojevima, da se svaki pojedini sloj zasebno osvijetljava (polimerizira) i da se ne povezuju nasuprotne stijenke zuba kako bi se izbjegla kontrakcija materijala pri očvršćavanju. Stručan terapeut poznaje morfološki oblik zuba koji je bitan za pravilnu funkciju, te istu takvu morfologiju oblikuje prilikom izrade ispuna. Zub je tada opskrbljen visokoestetskim i visokofunkcijskim ispunom.


  Što je zubni karijes?

  Kada na zubu nastane defekt (karijes) potrebno je sanirati zub. Ukoliko karijes nije dubok, zub se može sanirati u jednoj posjeti. Kada je karijes blizu zubne pulpe (živca) i kad postoji mogućnost da se uklanjanjem karijesa dođe do živca, na prethodno dezinficirani zub se stavlja lijek. Lijek će remineralizirati zub i potaknut će stvaranje novog dijela zuba koji će zaštititi živac. Na takvom zubu, u jednoj od idućih posjeta moći će se potpuno očistiti karijes i napraviti trajni kompozitni ispun (plomba). Kad je karijes iznimno dubok bit će potrebna i dezinfekcija ozonom, što će povećati uspješnost liječenja.


  NARUČITE SE NA PRVI PREGLED

  ZAŠTO SANIRATI ZUBE KOD NAS?

  • Stučni terapeuti
  • Bezbolni popravci
  • Najkvalitetniji materijali
  • Najmoderniji protokoli i oprema
  • Dugotrajna kvaliteta radova

  KONTAKTIRAJTE NAS

  Želim se naručiti ili imam pitanje za Vas

   Mobile Whatsapp