Pregled

  Zakažite termin

  ORALNA KIRURGIJA

  Što je oralna kirurgija?

  Oralna kirurgija podrazumijeva operacije u usnoj šupljini odnosno oralno-kirurške zahvate na zubima, mekom tkivu i kosti.

  U našoj klinici je za operativne postupke odgovorna jedna jedina osoba, doktor Berislav Mostarac, vlasnik. On će uložiti vrijeme, znanje i iskustvo kako bi Vam pomogao riješiti Vaš problem. Napredne kirurške tehnike usavršio je radeći s najboljim svjetskim kirurzima više od 15 godina. Ovo su glavni razlozi da se osjećate sigurno u našim rukama te da budete sigurni da će rad biti na svjetskoj razini.

  oralna kirurgija

  STRUČNOST

  Svjetski standardi

  VJEŠTINA

  Manualna spretnost

  ISKUSTVO

  15 godina

  CERTIFICIRANI ZA ORALNU KIRURGIJU

  Dr. Mostarac je završio dva kirurška programa: jednogodišnji implantološko-kirurški Master Clinician program na najpoznatijem svjetskom implantološkom institutu gIDE u Los Angelesu te jednogodišnju specijalizaciju iz rekonstruktivne parodontološke kirurgije na sveučilištu u Milanu.

  Budući da je dr. Mostarac i specijalist za estetiku osmijeha (Digital Smile Design by Christian Coachman u SAD-u & Masterclass iz estetske stomatologije u Brazilu) svakom zahvatu, za razliku od općih oralnih kirurga, pristupa s estetskog stajališta te osim zdravlja i funkcije osigurava i maksimum estetike.

  BIOMATERIJALI U ORALNOJ KIRURGIJI

  Kada je potrebno nadoknaditi tkivo u usnoj šupljini, koristimo isključivo najbolje biomaterijale:

  1. PRF tehnologiju za bržu nadoknadu tkiva i intenzivnije cijeljenje rane (biomaterijal dobiven iz vlastite krvi - autologni transplantat);

  2. umjetne biomaterijale najpoznatijih svjetskih proizvođača:

  • Geistlich Bio-oss umjetna kost
  • Geistlich Bio-oss Collagen (umjetna kost s mješavinom kolagena)
  • Geistlich Bio-Gide membrana (tkivna membrana)
  • Geistlich Mucograft (zamjena za meko tkivo).

  Iako na tržištu postoji puno jeftinijih zamjenskih biomaterijala u našoj klinici koristimo samo klinički najprovjerenije i najbolje biomaterijale.

  Radi se o Vašem tijelu i zdravlju, izaberite najbolje za sebe!

  oralna kirurgija

  ORALNO-KIRURŠKI ZAHVATI

  VIŠE O ORALNO-KIRURŠKIM ZAHVATIMA

  Kako izgleda svjesna sedacija?

  Anesteziolog primjenjuje lijekove za opuštanje kod pacijenata koji imaju strah od stomatoloških zahvata. Pacijent je sediran (opušten), svjestan je, ali ne može osjećati strah, sluša upute terapeuta i provodi ih, ali se ne sjeća samog zahvata. U svjesnoj sedaciji se, također, primjenjuje lokalni anestetik, ali ga pacijent uopće ne osjeća, kao ni samu aplikaciju u tkivo. Iskustvo je, dakle, potpuno opušteno i bezbolno.

  Za više pitanja o oralno-kirurškim zahvatima kliknite OVDJE

  Kako osiguravate bezbolnost zahvata?

  Prilikom oralno-kirurških zahvata koristimo najmodernije i najbolje anestetike te svjesnu sedaciju (uspavljivanje pacijenta pod kontrolom anesteziologa).


  Jesu li oralno-kirurški zahvati rizični?

  Sve oralno-kirurške zahvate u našoj klinici izvodimo prema najmodernijim svjetskim standardima i protokolima, stoga se možete osjećati potpuno sigurno.


  Jesu li oralno-kirurški zahvati bolni?

  Svi oralno-kirurški zahvati se rade pod anestezijom. Bolni zahvati nisu prihvatljivi u našoj klinici.


  Je li potrebna priprema za oralno-kirurške zahvate?

  Za svaki oralno-kirurški zahvat potrebna je priprema i svaki se zahvat radi po strogo planiranim protokolima. To znači da svakom oralno-kirurškom zahvatu prethodi specijalistički pregled na kojem se uzima opsežna medicinska anamneza, pacijentu se objasni sam zahvat, po potrebi se naprave medicinske pretrage, odluči se o vrsti anestezije za planirani zahvat, pacijent se pripremi premedikacijom, daju mu se jasne pisane upute te dogovori termin za operaciju.


  Mogu li na operaciju doći sam?

  Preporučujemo da na dogovoreni operativni zahvat dođete u pratnji odrasle punoljetne osobe.


  Zašto moram uzeti lijekove za opuštanje?

  Lijekove za opuštanje trebate uzeti jer:

  1. pod tim lijekovima manje osjećate bol

  2. lijekovi za opuštanje smanjuju izlučivanje sline te osiguravaju bolju preglednost operativnog polja

  3. ovi lijekovi najčešće smanjuju refleks na povraćanje te tako povećavaju sigurnost zahvata

  4. tijekom operativnog zahvata poželjno je da pacijent bude miran i opušten kako bi zahvat protekao bez ometanja kirurga i asistenta.


  Koliko traje operativni zahvat?

  U nekim slučajevima oralno-kirurški zahvati traju 15 minuta, a u nekim slučajevima više sati. To ovisi o kompleksnosti same operacije.


  Hoću li moći voziti nakon operacije?

  Ako ne prepisujemo lijekove za opuštanje i smirenje (što je rijetko) nakon zahvata možete nesmetano voziti. Najčešće prepisujemo lijekove za opuštanje i smirenje te zbog toga preporučujemo dolazak na operaciju u pratnji punoljetne osobe ili korištenje prijevoza poput taksija. Dakle ne preporučujemo vožnju ukoliko se koriste lijekovi za smirenje i opuštanje.


  Mogu li otvoriti bolovanje ako imam zakazan oralno-kirurški zahvat?

  Za svaki oralno-kirurški zahvat dobivate povijest bolesti te kod Vaše doktorice opće prakse možete otvoriti bolovanje.


  Kakav je oporavak nakon operacije?

  Nakon operacije, dobit ćete sve potrebne upute o tome kako konzumirati hranu, kako održavati dentalnu higijenu te recepte za lijekove. Prvih sedam dana možete očekivati pojačanu osjetljivost i otok na operiranom području. Većina pacijenata nema značajnije smetnje i već jedan dan nakon operaacije nesmetano nastavlja s dnevnim aktivnostima. Kod većih operacija oporavak je do 3 dana.


  oralna kirurgija

  NARUČITE SE NA PRVI PREGLED

  ZAŠTO ORALNA KIRURGIJA KOD NAS?

  • Preko 15 godina iskustva u oralnoj kirurgiji
  • Specijalizacija iz parokirurgije
  • Specijalizacija iz implantologije
  • Maksimum funkcije i estetike
  • Najmoderniji protokoli i oprema

  KONTAKTIRAJTE NAS

  Želim se naručiti ili imam pitanje za Vas

   Mobile Whatsapp