Svjesna sedacija – mirna i bezbolna stomatologija

Svjesna sedacija ponekad se naziva i "stomatologija za uspavljivanje“. No, nema brige – tijekom svjesne sedacije, pacijenti su svjesni i budni. U čemu je, dakle, razlika u odnosu na klasičnu zubnu anesteziju injekcijom? Svjesna stomatološka sedacija djeluje na smirivanje tjeskobe odlaska kod stomatologa te pomaže pacijentima da se opuste tijekom liječenja, potpuno bez boli.

Kada koristimo svjesnu sedaciju?

Postoje pacijenti kojima je strah od zubara velika prepreka u liječenju zuba. Česti razlozi tog straha u prijašnja neugodna iskustva, strah od boli te općenito od gubitka kontrole. Za takve pacijente ovaj tretman je idealan. Mogli bismo reći da se radi o nekoj vrsti blage anestezije.

Kada primjenjujemo sedaciju, kod pacijenta induciramo stanje slično polusnu. Opet naglašavamo – pacijent je budan, svjestan te reagira kao što bi reagirao i kod klasične anestezije, no osjeća se ugodno i opušteno.

Koje su prednosti svjesne sedacije?

Svjesna sedacija nudi nekoliko prednosti stomatološkom liječenju:

  • Anksioznost posjeta stomatologu nestaje
  • Tijekom svakog posjeta postiže se više u smislu samog liječenja
  • Nema boli
  • Pacijenti su potpuno sigurni
  • Pacijent ima osjećaj da je proveo manje vremena na samom stolcu.

Kako se primjenjuje svjesna sedacija?

U Dental centru Mostarac pacijentima osiguravamo intravenoznu sedaciju. Radi se o blagom, ali učinkovitom tretmanu. Pacijenti često izjavljuju kako se osjećaju kao da su prespavali cijeli postupak. Kao što i samo ime sugerira, ova vrsta sedacije postiže se injektiranjem opuštajućeg sredstva u krvotok za trenutni učinak.

Što se tiče nuspojava, ponekad se pacijenti osjećaju blago pospano i po završetku tretmana. Zbog toga savjetujemo da imate osobu u pratnji te da ne vozite nakon završetka tretmana.

Doktor Mostarac savjetuje

Zaboravite na strah od zubara! Suvremena dentalna medicina toliko je napredovala da Vam može omogućiti potpuno sigurno i bezbolno liječenje. Bit će mi čast i zadovoljstvo da se osobno u to uvjerite!

Osoblje Dental centra Mostarac stoji na raspolaganju svima vama koji želite ljepši osmijeh.

Mobile Whatsapp