Deset savjeta kako odabrati estetskog stomatologa

Smile makeover je investicija u lijep osmijeh i samopouzdanje. Želja nam je pomoći vam savjetom kako procijeniti estetskog stomatologa kojem ćete povjeriti osmišljavanje i realizaciju svog novog osmijeha. Svi navedeni savjeti nalaze su u knjizi Promijenite svoj osmijeh koju je napisao Ronald.E.Goldstein, dr.med.dent., a koju preporučuje Hrvatska komora dentalne medicine.

Savjeti:

1. Kada prikupite nekoliko preporuka, pregledajte internetske stranice svakog stomatologa. Usporedite preporuke, fotografije postupaka, edukaciju i profesionalne pozicije. Pripazite se razvikanosti!

2. Zatražite konzultacije. Očekujte naplatu tog posjeta, kao i bilo koje rendgenske snimke, kompjutersku dijagnostiku, intraoralni pregled, izrade modela, fotografije ili neke druge zabilježbe.

3. Iznesite Vaša očekivanja na popis želja prije prvog sastanka sa stomatologom. Donesite fotografije koje pokazuju kako ste izgledali prije (ako želite da vam zubi izgledaju kao nekad) ili slike drugih na kojima je prikazan osmijeh koji želite postići.

4. Zatražite da vidite fotografije pacijenta sa stanjem nalik vašem, a koje je stomatolog prethodno obradio.

5. Ne tražite sniženja odnosno popuste. Umjesto toga, tražite stomatologa koji će osigurati dovoljno vremena za rad kako biste dobili ono što želite. U suprotnom, možete potrošiti dvostruko više novca i vremena za popravak pogrešaka. 

6. Pitajte može li Vaš stomatolog dobiti digitalnu snimku različitih mogućnosti korištenjem kompjuterske dijagnostike.

7. Napravite simulaciju novog osmijeha digitalnim ili analognim navoštavanjem (wax-up). Tim postupkom dobivate percepciju kakav bi Vaš osmijeh trebao biti na kraju.

8. Obavezno tražite probni osmijeh. Akrilatni predložak (mock-up) omogućuje da isprobate svoj novi osmijeh prije nego što je bilo kakav postupak napravljen na Vašim zubima.

9. Na vrijeme dođite u ordinaciju – trebat ćete vremena da ispunite obrasce i iznesete svoje želje bez žurbe, u opuštenoj atmosferi.

10. Budite unaprijed iskreni o svojim proračunskim ograničenjima. Osiguravajuće kuće ne pokrivaju estetske tretmane. Estetska stomatologija je za one najzahtjevnije koji žele utjecati na svoju ljepotu i samopouzdanje.

Doktor Mostarac savjetuje

Ljudi žele biti ljepši, a osmijeh uljepšava ljude. Svim svojim pacijentima garantiram da će iz moje ordinacije izaći ljepši. Kada dođu na kontrolni pregled nakon šest mjeseci, njihova lica ljepše zrače i jednostavno imaju više samopouzdanja. Upravo je to osnovni razlog zašto preporučam svojim pacijentima da se odluče za smile makeover. To će ih definitivno uljepšati.

Osoblje Dental centra Mostarac stoji na raspolaganju svima vama koji želite ljepši osmijeh.

Mobile Whatsapp