Lasersko izbjeljivanje zuba: istine i zablude

Lasersko izbjeljivanje zuba je pojam za koji ste vjerojatno svi čuli. Upravo je ovaj tretman jedna od tajni blještavih osmjeha koje viđamo u Hollywoodu.

Lijep osmijeh otvara sva vrata

Blistavi i zdravi zubi su najbitniji dio prvog dojma koji ostavljate na ljude oko sebe. Što su zubi blještaviji, to je i dojam bolji. Možete uložiti milijune u odjeću, ali ako Vaš osmijeh ne zrači besprijekornom bjelinom – sve pada u vodu.

Osmijeh koji zrači

Bijeli zubi su neprolazan trend i očigledan simbol zdravlja i ljepote. Lasersko izbijeljivanje zuba jedna je od popularnih i često korištena metoda za instantno blještav osmijeh. Stoga ne čude brojna pitanja i zablude u vezi laserskog izbjeljivanja zuba.

Prvo što svima prođe kroz glavu – hoće li biti bolno? Drugo je pitanje logično – hoće li biti bolno i za moj džep? I naravno, treće su trajanje efekta ili postojanje nekih nuspojava koje se javljaju poslije ovog procesa.

izbjeljivanje zuba

Budući da smo sva ova pitanja čuli nebrojeno puta, sastavili smo ovaj kratki vodič za sve vas koji želite uljepšati svoj osmijeh. Tim Dental centra Mostarac je na raspolaganju kako bismo rastjerali sve vaše zablude i strahove u vezi laserskog izbjeljivanja zuba.

Što je to točno lasersko izbjeljivanje zuba?

Započnimo ovaj pregled iz estetske stomatologija činjenicama kako bismo što bolje razumijeli cijeli proces.
Ovaj tretman uključuje laser, zaštitni gel i gel za izbjeljivanje. Sam postupak je vrlo jednostavan: pacijent sjedne na stolicu, na desni se nanese zaštitni gel, a na zube gel za izbjeljivanje. Tada se laserom prelazi preko zuba kao bi laserska zraka aktivirala sredstvo za izbjeljivanje. I to je sve! Upravo zato lasersko izbjeljivanje zuba je najpopularniji tretman za blistav osmijeh i neprikosnovenu bjelinu.

Sam postupak laserskog izbjeljivanja zuba traje oko 45 minuta.

osmijeh

Je li bolje lasersko ili kućno izbjeljivanje zuba?

Ovisi o tome koliko ste nestrpljivi vidjeti prve rezultate. Rezultati laserskog izbjeljivanja zuba su brži (45 minuta), dok za kućno izbjeljivanje zuba treba proći od 2 – 4 tjedana. I ne, ne govorimo o ‘’uradi sam’’ rješenjima poput trljanja zuba korom banane. Preskočite ovakve metode i konzultirajte se sa svojim stomatologom ako želite blještav osmijeh.
Bez obzira koju metodo odabrali, rezultat će biti blistava bjelina zuba. Za najbolje rezultate, preporučjemo kombinaciju laserskog i kućnog izbjeljivanja.

Je li lasersko izbjeljivanje bolno?

Moramo vas razočarati – nije bolno. Naime, funkcija zaštitnog gela koji se stavlja na desni je upravo ta: zaštita zubnog mesa. Kada je zubno meso zaštićeno na pravilan način, boli nema. Ponekad je moguće osjetiti lagane trnce kroz zube, ali to nije neugodan osjećaj.

izbjeljivanje zuba laserom

Je li lasersko izbjeljivanje zuba štetno za moje zube?

Ne, ukoliko se tretman realizira u skladu sa zaštitnim protokolom. Zubi nakon izbjeljivanja su i dalje jednako čvrsti i zdravi. Privremena osjetljivost zuba je moguća, ali traje par dana.

Koliko je trajna novostečena bjelina zubi?

Lasersko zuba može posvijetliti zube za čak do 12 nijansi (u prosjeku oko 6-7). Kako bi nova boja bila što trajnija, potrebno je, osim redovite higijene zuba, izbjegavati obojene napitke: kavu, gazirana pića i vino. Samo o Vama ovisi dugotrajnost novog blještavog osmijeha!

Koja je cijena izbjeljivanja zuba?

Lasersko izbijeljivanje zuba je najkraći i cjenovno najpovoljniji tretman u estetskoj stomatologiji. Istovremeno nije invazivan. Naši pacijenti često nam kažu nakon zahvata kako im je ovo bolja investicija nego u, primjerice, bolji mobitel. Lijep osmijeh je uvijek evergreen. Cijena izbjeljivanja zuba je izuzetno povoljna a ukoliko imate još neko pitanje ili nedoumicu kontaktirajte nas putem forme.

izbjeljivanje zuba prije i poslije

Kakva su iskustva ljudi koji su laserski izbijelili zube?

Svatko tko želi trenutno uljepšati svoj osmijeh može biti kandidat. Nakon samo jednog dolaska zubi postaju svjetliji, a osmijeh blještaviji bez mrlja i žućkastih nijansi. Tretman je brz, siguran i bezbolan. Iskustva korisnika su potpuno pozitivna, najčešće pitanje koje sami sebi postavljaju kada se pogledaju u ogledalo nakon tretmana je: zašto ovo nisam učinio ranije?

Doktor Mostarac savjetuje

Priuštite si sjajan osmijeh kakvog ste oduvijek željeli! Moći ćete se smijati ljepše i slađe. Ako mislite da ste kandidat za blistav osmijeh dogovorite prvi pregled i upoznajmo se. Bit će nam čast i zadovoljstvo!

Osoblje Dental centra Mostarac stoji na raspolaganju svima vama koji želite ljepši osmijeh.

Mobile Whatsapp