Što je potrebno znati prije i poslije ugradnje zubnih implantata

Bilo da ste izgubili zub zbog nesreće, parodontitisa, infekcije ili propadanja zuba, zubni implantat je najbolje rješenje za nadoknadu zuba koji Vam nedostaje.

Glavna prednost zubnog implantata je ta što nije potrebno brusiti dva susjedna zuba kako bi se nadoknadio jedan.

U nastavku slijedi nekoliko kratkih informacija koja Vam mogu pomoći da ugradnja zubnih implantata i briga nakon implantacije prođu u najboljem redu.

zubni implantati nobel biocare

Dva dolaska dovoljna za ugradnju zubnih implantata

Jeste li znali da su, u pravilu, dovoljna dva posjeta za ugradnju zubnih implantata? Prvi posjet je rezerviran za dijagnostiku: obavezno je napraviti je CBCT 3D rentgensku snimku zuba (u našem dentalnom centru imamo tu mogućnost). Tako će terapeut vidjeti je li debljina kosti dovoljna za ugradnju. Ako je odgovor pozitivan, u drugoj posjeti ugrađuje se zubni implantat.

Vrste zubnih implantata i uspješnost usađivanja

Na tržištu postoje više vrsta zubnih implantata. U našem dentalnom centru pacijentima nudimo dvije vrste zubnih implantata, Nobel Biocare i ICX implantate.

Nobel Biocare zubni implantati jedni su od najboljih implantata na svijetu. Osmislila ga je istoimena švicarska kompanija koja ga je prva na svijetu patentirala kao jedan novi dentalni koncept.

Drugi zubni implantat koji Vam možemo ponuditi je ICX, najprodavaniji njemački zubni implantat koji se proizvodi već više od 10 godina. Dokazane je uspješnosti, a razvijen je od strane bivših partnera tvrtke Nobel Biocare. 

zubni implantati

I jedan i drugi zubni implantat imaju postotak uspješnosti usađivanja oko 98%. 

U našoj klinici primjenjujemo provjerene svjetske protokole kako bismo bili sigurni da će se zubni implantat primiti. Pacijente obavezno šaljemo na testiranje razine vitamina D i kolesterola koji značajno utječu na postotak uspješnosti ugradnje zubnog implantata.

Ugradnja zubnih implantata nije bolna

Postupak ugradnje zubnih implantata je bezbolan i obavlja se u lokalnoj anesteziji.
Preporučuje se mirovanje barem 2 dana nakon ugradnje zubnih implantata. Prije, kao i nakon zahvata, dobit ćete detaljne upute kako bismo Vam osigurali maksimalno brz oporavak.

Upute za brigu o zubnim implantatima nakon ugradnje

Nakon ugradnje, brigu o zubnim implantatima vodit ćete na isti način kao i o vašim prirodnim zubima. Kako bi se osigurala dugotrajnost zubnih implantata, obavezno je rentgensko snimanje i pregled jednom godišnje. Nadalje, potrebno je posjetiti stomatologa svakih 6 mjeseci za pregled i čišćenje kao i kod prirodnih zuba.

zubni implantati

Nadamo se da smo Vam uspjeli približiti postupak ugradnje zubnih implantata i brige o njima. Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Share:
Mobile Whatsapp