Što su kolačići?

Kolačić (cookie – u daljnjem tekstu: „kolačić/i“) predstavlja informaciju koja se pohranjuje na računalo Korisnika od strane Internet stranice koju Korisnik posjećuje. Kolačići obično spremaju postavke Korisnika te postavke za Internet stranicu, a kao što su preferirani jezik ili adresa. Nakon što Korisnik naknadno opet posjeti istu Internet stranicu, Internet preglednik povratno odašilje kolačiće koji pripadaju toj Internet stranici. Time se omogućava Internet stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama Korisnika.

Koja je svrha kolačića?

Kako bi se osigurao pravilan rad Internet stranice www.dr-mostarac.hr, daljnja unaprjeđenja te poboljšanja iskustva Korisnika u pregledavanju, Internet stranica www.dr-mostarac.hr na računalo Korisnika pohranjuje malenu količinu informacija (kolačiće).

Pristanak na pohranjivanje kolačića

Korištenjem Internet stranica www.dr-mostarac.hr bez promjene postavki kojima bi se uskratila suglasnost na pohranu kolačića na računalo Korisnika, Korisnik prihvaća korištenje i pohranu kolačića na svoje računalo. Ukoliko Korisnik ne pristane na pohranu kolačića pohranjivanje istih na računalu Korisnika bit će onemogućeno, a Korisnik će i nadalje biti u mogućnosti pregledavati Internet stranicu www.dr-mostarac.hr, s time da mu pojedine mogućnosti Internet stranice neće biti dostupne.

Kako www.dr-mostarac.hr koristi kolačiće?

Web stranica www.dr-mostarac.hr može koristiti kolačiće i pohranjivati ih na uređaj Korisnika. Kolačiće koristimo kako bismo znali kada i kako Korisnik koristi web stranicu www.dr-mostarac.hr, a u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, personalizacije sadržaja i pružanja oglasa relevantnijih Korisniku. Kolačići koje koristimo su: “Nužni kolačići”, “Funkcionalni kolačići” i “Analitički kolačići”.

Nužni kolačići

Nužni kolačići su nužni za normalan prikaz i rad web stranice www.dr-mostarac.hr. Oni omogućuju da se web stranica, njen sadržaj i sve funkcionalnosti u cijelosti prikažu Korisniku. S obzirom da su ovi Kolačići nužni za funkcioniranje web stranice, oni se ne mogu isključiti na samoj web stranici, ali ih Korisnik može obrisati ili blokirati u postavkama svog web preglednika.

Funkcionalni kolačići

Informacije prikupljene pomoću ovih kolačića pomažu nam kako bismo pružili više personaliziranog i poboljšanog iskustva Korisnicima.

Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju se na temelju individualnog korištenja web stranice www.dr-mostarac.hr. Oni nam pokazuju kako Korisnici upotrebljavaju web stranicu www.dr-mostarac.hr.

Kako isključiti kolačiće?

Isključivanjem Kolačića Korisnik odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na računalu. Postavke Kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Korisnikovu Internet pregledniku.

Isključivanjem ili blokiranjem spremanja kolačića Korisnik i dalje može pregledavati i koristiti web stranicu www.dr-mostarac.hr, no postoji vjerojatnost da određene mogućnosti ili funkcionalnosti web stranice neće biti dostupne.

Koje podatke www.dr-mostarac.hr prikuplja kroz kolačiće?

U svrhu pohranjivanja i korištenja kolačića www.dr-mostarac.hr prikuplja i obrađuje sljedeće podatke Korisnika: podatak o IP adresi, podatke o korištenju web stranice te podatke o ponašanju i navikama Korisnika.

 

Mobile Whatsapp