Pregled

  Zakažite termin

  DENTALNA PROTETIKA

  Što je to dentalna protetika?

  Dentalna protetika bavi se nadoknadom izgubljenih zuba i mekih dijelova usne šupljine putem fiksnih ili mobilnih protetskih radova.

  Obiteljska druženja, poslovni sastanci, ali i svakodnevni život puni su prilika za zdrav i blještav osmijeh. Ne dozvolite da zbog puknutih zuba ili praznine u čeljusti propustite priliku iskreno i toplo se nasmijati svojim najbližima.
  Zubnim krunicama, ljuskicama za zube ili zubnim mostom možete vratiti ljepotu svom osmijehu. Kao specijalisti u estetici osmijeha preko 10 godina, naši će se protetski radovi savršeno uklopiti u Vaš osmijeh i vratiti Vam kvalitetu života.

  Prije i poslije protetskih radova

  DENTALNA PROTETIKA PRIJE I POSLIJE

  DENTALNA PROTETIKA - NADOMJESTCI

  Ljuskice za zube veneers

  Ljuskice za zube

  Ljuskice za zube (veneers)  su tanke keramičke fasete kojima možemo promijeniti boju, oblik, položaj i veličinu prednjih zuba.

  krunice za zube

  Krunice za zube

  Zubna krunica je nadomjestak za krunu zuba tj. vidljivi dio zuba. Među pacijentima je često poznata pod nazivom "zubna navlaka".

  Zuni most

  Zubni most

  Zubni most je nadomjestak za veći broj zuba, koji je fiksiran u ustima na zube nosače. Sastoji se od međusobno spojenih krunica.

  IZRADA DENTALNE PROTETIKE

  Tradicionalno, zubne krunice i ostali nadomjesci, izrađuju se u vanjskom laboratoriju. No, suvremeni tempo života u kojem pacijent nema vremena za puno dolazaka i proba nametnuo je nova rješenja.

  Zato smo, zahvaljujući EU financiranju, implementirali CAD/CAM digitalni centar kako bismo EU kvalitetu donijeli u Hrvatsku. CAD/CAM znači kompjutersko planiranje i izrada zubnih krunica i ostalih nadomjestaka, što osigurava savršenu preciznost rada i manje dolazaka pacijenta.

  TRADICIONALNE VS. CAD/CAM KRUNICE

  Tradicionalne krunice za zube

  • Uzimanje otisaka otisnom masom
  • Analogno planiranje
  • Izrada zubnih krunica u vanjskom laboratoriju
  • Mogućnost pogreške pri ručnoj izradi
  • Metalkeramičke i bezmetalne krunice
  • Estetska ograničenja metalkeramičkih krunica
  • Više proba i dolazaka
  • Duže trajanje izrade

  CAD/CAM krunice za zube

  • Digitalno uzimanje otisaka skeniranjem
  • Digitalno planiranje krunica
  • Izrada krunica u našem centru
  • Savršena preciznost dosjeda - nema dorada
  • Isključivo bezmetalne krunice
  • Savršeno prirodni izgled
  • 1 do 2 dolaska
  • Prosječno trajanje: do par dana

  SAZNAJTE VIŠE O DENTALNOJ PROTETICI

  Nedostaje mi jedan zub, koje su moje opcije?

  Ako Vam nedostaje jedan cijeli zub (korijen i vidljiv dio zuba), na raspolaganju su Vam dvije mogućnosti.
  Prva je opcija ugradnja jednog zubnog implantata na koji se postavlja jedna krunica za zube. Tako na minimalno invazivan način nadoknađujemo izgubljen zub. Drugo je rješenje brušenje dva susjedna zuba i izrada zubnog mosta kojim ćemo nadoknaditi jedan zub.

  Za više pitanja o dentalnoj protetici kliknite OVDJE

  Zubar mi je rekao da za krunicu za zube moram doći 4-5 puta, možete li Vi to napraviti brže?

  Koristeći CAD/CAM tehnologiju jednostavnije radove moguće je izraditi u 24h. Najčešće se radi u jednom danu, ponekad u dva posjeta!


  Što je važno znati prije početka protetske rehabilitacije?

  Osim vrhunskih materijala i laboratorija u kojem se protetski nadomjestak izrađuje, ključnu ulogu u izradi protetskog nadomjestka ima doktor dentalne medicine. On je taj koji će:

  - planirati nadomjestak (dobar plan, ključ je dugotrajnosti)

  - pripremiti zube za izradu nadomjestka (zubi moraju biti potpuno zdravi i izliječeni)

  - pravilno izbrusiti zube (točno definirati dosjed krunica brušenjem na stepenicu)

  - uzeti dobar otisak (s najpreciznijim materijalima)

  - koordinirati s laboratorijem izradu (nedvosmisleno davati upute individualno za pacijenta)

  - napraviti probe nadomjestka (na kojim će se vidjeti rezultati naputaka tehničaru)

  - tražiti od pacijenta potvrdu da je to za njega dobar nadomjestak (da mu se sviđa)

  - predati pacijentu nadomjestak (kao i upute za održavanje nadomjestka)

  - godinama stajati iza svog rada (garantirati za rezultat protetske terapije)

  Prije odluke o tome kome ćete povjeriti svoje povjerenje za izradu protetskih nadomjestaka razmislite o gore navedenom. Upravo zato smo naglasili što je sve bitno pri izradi dobrog protetskog nadomjestka. Tim se vodimo i toga se strogo pridržavamo u našem centru. Obratite nam se s povjerenjem i iz našeg centra ponesite osmijeh na licu.


  Može li se spasiti puknuti zub?

  Ako zub nije puknuo duboko pod zubno meso moguće je izraditi nadogradnju i krunicu. Ako je puknuo duboko pod meso naš protetičar će u suradnji s parodontologom i Vama odlučiti o smjeru terapije.


  Alergičan sam na metale. Koje su opcije prihvatljive za mene?

  Tehnologija 21. stoljeća pruža brojna kvalitetna rješenja. Optimalno rješenje bile bi cirkon-keramičke krunice za zube ili Emax keramičke bezmetalne krunice za zube.


  Tko izrađuje zubne krunice i zubni most?

  Krunice za zube i zubni most izrađuje dentalni tehničar u laboratoriju ili stomatolog i tehničar u ordinaciji, ovisno o tipu rada.


  Imam mobilnu protezu, ali bih je htio dodatno stabilizirati. Na koji način se to može izvesti?

  Ako je mobilna proteza dobra, moguće ju je dodatno stabilizirati ugradnjom dva zubna implantata.


  Koje vrste krunica za zube postoje?

  Postoji više vrsta krunica za zube koje se izrađuju od različitih materijala:

  1) Emax krunica za zube

  2) cirkonkeramička krunica za zube

  3) obična metalkeramička krunica za zube

  4) metalkeramička krunica za zube sa schulterom

  5) dugotrajna privremena krunica za zube


  Kakva je to Emax krunica za zube?

  Emax krunica za zube (100% izrađena od keramike) najvjernije oponaša prirodni zub iz više razloga: osim neograničenih mogućnosti nijansiranja, kroz Emax krunicu za zube svjetlost prolazi kao kroz prirodni zub. Ovakav tip krunica za zube imaju gotovo svi hollywoodski glumci! Potpuno je biokompatibilna, a njezina ugradnja ne zahtijeva intenzivno brušenje zuba. Emax krunica za zube nije predviđena za velike raspone. Koristi za solo krunice za zube te za zubne mostove gdje nedostaje samo jedan zub (tročlane zubne mostove).


  Kakva je to cirkonkeramička krunica za zube?

  Cirkonkeramička krunica za zube (100% keramička krunica za zube s jezgrom od cirkon-keramike, na koju se dodaje završni keramički sloj) u potpunosti oponaša prirodan zub. Ovaj tip zubne krunice zamjenjuje metalkeramičke krunice za zube. Koristi se za velike raspone (kad fali više zuba). Materijal i tehnologija su u zadnje vrijeme znatno poboljšani te se koristi u kombinaciji s cirkonskim abutmentima na zubnim implantatima. Ova krunica za zube ne otpušta sive metale, samim time ne narušava estetiku osmijeha kad se zubno meso povuče, a korijen zuba postane vidljiv.


  Kakva je to obična metalkeramička krunica za zube?

  Obična metalkeramička krunica za zube (metalna konstrukcije za završnim slojem keramike). Nedostatak joj je što u slučaju povlačenja zubnog mesa postoji mogućnost nastanka vidljivog crnog ruba. Također metal iz krunice za zube može obojati zubno meso te ono poprima sivu nijansu. To obojenje se ne može ukloniti čak niti zamjenom ovog tipa zubne krunice bezmetalnom krunicom za zube. Metalkeramička krunica za zube ne dozvoljava prolazak svjetlosti kao kod prirodnog zuba ili cirkonkeramičkih krunica za zube. Stoga preporučujemo izradu bezmetalne keramičke krunice za zube ili metalkeramičke krunice za zube s rubom od schultera.


  Kakva je to metalkeramička krunica za zube sa schulterom?

  Metalkeramička krunica za zube sa schulterom (metalna konstrukcije za završnim slojem keramike, s tim da je 0.5 – 1 mm metala uz rub krunice zamijenjen keramikom posebne tvrdoće, kako se uz zubno meso ne bi vidio crni rub metala).


  Kakva je dugotrajna privremena krunica za zube?

  To su krunice za zube koje se izrađuju kompjuterski CAD/CAM tehnologijom te su namijenjene kod većih protetskih rekonstrukcija, podizanja zagriza i implantoloških radova. Izvrsne su estetike, ali s vremenom upijaju pigmente pa nisu dugotrajno riješenje.


  Što su to djelomične krunice za zube?

  Fiksno-protetski radovi kojima se nadomješta dio krune zuba, ovisno o veličini defekta (jedna, dvije, tri i više zubnih ploha). Najčešće se rade na stražnjim zubima, a posebno često u slučajevima kada je potrebno kontrolirano povisiti zagriz, kako bi se oslobodio prostor za povećanje visine potrošenih prednjih zuba. Tada se izrađuju kvržice zuba, koje poslije određuju kretnje prilikom zagriza i žvakanja. To su tzv. inlayi, overlayi i onlayi. Inlayi se obavezno izrađuju kad je kruna zuba jako razorena i kad je potrebno izraditi velike ispune.

  Keramički inlayi, onlayi i overlayi se izrađuju se tako da doktor dentalne medicine u ordinaciji pripremi zube, nakon toga skenira zube, na računalu dizajnira nadomjestak koji se potom glodalicom dobije iz jednog komada keramike. Potom se inlay individualizira, oboji i zalijepi na zub. Prednosti ove metode su:

  - precizna izrada

  - vrhunska estetika i funkcija

  - bolji uvjeti izrade

  - čvrstoća nadomjestka jer je iz jednog dijela

  - smanjena mogućnost nastanka rubne pukotine jer se materijal prilikom postavljanja u usta ne kontrahira nego baš sjedne na mjesto

  - sigurnije nadomještanje velikog dijela zuba, posebno kad se u ustima ne mogu osigurati suhi uvjeti rada dovoljno dugo koliko bi trebalo da se izradi ispun

  - u odnosu na klasične ispune njihov vijek trajanja je dvostruko veći.


  NARUČITE SE NA PRVI PREGLED

  ZAŠTO DENTALNA PROTETIKA KOD NAS?

  • Preko 15 godina iskustva
  • Funkcija i estetika
  • Kvalitetno i trajno rješenje za Vaše zube
  • 2 godine jamstva na sve protetske radove
  • Plaćanje na rate

  KONTAKTIRAJTE NAS

  Želim se naručiti ili imam pitanje za Vas

   Mobile Whatsapp