Restorativna dentalna medicina

Zdravlje zuba i estetika. Možemo restaurirati i Vaše zube!

 

Restorativna dentalna medicina se bavi nadoknadom izgubljenog zubnog tkiva (karijes, trauma, abrazija i erozija) i zamjenom neestetskih dijelova zuba (bijele mrlje u caklini, diskoloracije i pigmentacije).

Vrhunski dentalni materijali, znanje i stručnost terapeuta te najsofisticiranija oprema utječu na kvalitetu restorativnih postupaka.

Kad se restorativnim metodama mogu osigurati nevidljivost restauracije, prirodnost, dugotrajnost i funkcijska superiornost radije predlažemo takva manje invazivna rješenja.

To znači da ćemo Vam, ukoliko se restorativnom metodom može sanirati nastali problem, predložiti upravo to riješenje, a ne npr, krunicu ili most!

Za kvalitetan ispun odvojit ćemo vrijeme, kako biste dobili dugoročno kvalitetno rješenje problema i posljedično tome manje troškove. Svim našim pacijentima uvijek savjetujemo da se na vrijeme riješe karijesa, kako bi se izbjegli nepotrebni endodontski zahvati, nadogradnje i krunice.

Svaki ispun je ručni rad i u njega je ugrađen trud i vrijeme. Mi nudimo dugotrajnu kvalitetu, vrhunske ispune, dobru suradnju i dugotrajne rezultate. Ako se Vaš zub na vrijeme sanira, neće biti potrebni nikakvi komplicirani i dugotrajni zahvati.

STRUČNI TERAPEUTI

STRUČNI TERAPEUTI

Znanje, vještine i iskustvo
za vaše dentalno zdravlje
NAJKVALITETNIJI MATERIJALI

NAJKVALITETNIJI MATERIJALI

Najbolji svjetski brendovi
dentalne industrije
MODERNA TEHNOLOGIJA

MODERNA TEHNOLOGIJA

Naša investicija u tehnologiju
za kvalitetu i vaše zadovoljstvo

amalgam vs kompozitDanašnji zahtjevi pacijenata sve su veći. Pacijenti uz funkciju, traže i vrhunsku estetiku. Stoga su kompoziti i stakleni ionomeri materijal izbora kod izrade ispuna.

Crni, amalgamski ispuni se u vrhunskim ordinacijama koje se bave estetskom dentalnom medicinom više niti ne rade.

Savjetujemo stare dotrajale sivo-crne ispune zamijeniti novim, bijelim kako bi se riješilo pitanje estetike, ali i sekundarnog karijesa koji se često nađe ispod dotrajalih amalgamskih ispuna.

 

Ovdje su prednosti kompozitne tehnologije:

  • manje brušenje zuba ( očuvanje zdravog zubnog tkiva)
  • kompoziti ne sadrže štetne tvari (živa)
  • neprimjetnost u ustima (prilagodba boje)
  • mogućnost izrade morfologije zuba (estetika i funkcija)
  • rijetke, gotovo nikakve alergijske reakcije

U izradi kvalitetnog kompozitnog ispuna su bitne tri stvari: vrhunska kvaliteta materijala, sofisticirana oprema i stručan terapeut.

MATERIJAL

Na tržištu postoje različiti kompozitni materijali. Cijene se znaju razlikovati i do pet puta za istu količinu materijala, a pacijent ne može znati s kojim materijalom doktor radi. Naravno da uz višu cijenu materijala ide i bolja kvaliteta. Budući da pacijentima nudimo kvalitetne ispune, koristimo samo najkvalitetnije kompozitne materijale i na materijalu nikad ne štedimo.

OPREMA

Tehnologija i sofisticirana oprema nužan su faktor uspješnosti zahvata. Rvg za dijagnostiku, kvalitetni nasadni uređaji za brušenje koji amortiziraju, laser za oblikovanje zubnog mesa i zaustavljanje krvarenja, ozon za dezinfekciju dubokih lezija su na raspolaganju terapeutu u našem centru kako bi ispun što dulje ostao u ustima u intaktnom obliku i zadržao kvalitetu.

TERAPEUT - STOMATOLOG

Stručan terapeut sa kompozitima radi prema strogim pravilima. On mora osigurati potpuno suhe uvjete u ustima. U radu sa kompozitnim materijalima potrebno je paziti da se kompozit nanosi u slojevima, da se svaki pojedini sloj zasebno osvijetljava (polimerizira) i da se ne povezuju nasuprotne stijenke zuba kako bi se izbjegla kontrakcija materijala pri očvršćavanju. Stručan terapeut poznaje morfološki oblik zuba koji je bitan za pravilnu funkciju, te istu takvu morfologiju oblikuje prilikom izrade ispuna. Zub je tada opskrbljen visokoestetskim i visokofunkcijskim ispunom.

Što je zubni karijes?

Kada na zubu nastane defekt (karijes) potrebno je sanirati zub. Ukoliko karijes nije dubok, zub se može sanirati u jednoj posjeti. Kada je karijes blizu zubne pulpe (živca) i kad postoji mogućnost da se uklanjanjem karijesa dođe do živca, na prethodno dezinficirani zub se stavlja lijek. Lijek će remineralizirati zub i potaknut će stvaranje novog dijela zuba koji će zaštititi živac. Na takvom zubu, u jednoj od idućih posjeta moći će se potpuno očistiti karijes i napraviti trajni kompozitni ispun (plomba). Kad je karijes iznimno dubok bit će potrebna i dezinfekcija ozonom, što će povećati uspješnost liječenja.

Imam puknut zub, što mi je činiti?

Zubno tkivo se može izgubiti frakturom tj. lomom krune zuba. Tada je potrebno isto zubno tkivo nadoknaditi. Najčešće se zub nadogradi visokoestetskim kompozitnim materijalom. Ukoliko se radi sa najmodernijim materijalima i prema pravilima estetske stomatologije ne bi smjelo biti razlike između zuba i nadograđenog ispuna. To se može ostvariti ako se ispun radi tehnikom slojevanja, gdje svaki sloj materijala oponaša sloj prirodnog zuba. Jeftinim materijalima i nepoznavanjem tehnika slojevanja je nemoguće postići nevidljivost ispuna.

Imam skraćene zube, ima li pomoći?

Ponekad je potrebno nadoknaditi zubno tkivo iako nema karijesa. To se radi u slučajevima kada je zub potrošen zbog abrazivnih promjena koje najčešće nastaju nesvjesnim škripanjem zubi u snu. Trošenjem zuba snižava se visina zagriza, a time se mijenja i cijelokupan izgled lica (usni kutevi padaju). Tada se kompozitni materijal nanosi direktno na zub. Taj postupak zove se bonding i radi se u svrhu podizanja zagriza i zaštite daljnjeg trošenja i preosjetljivosti zuba.

Zubi su mi postali tanki i osjetljivi. Kakve su mogućnosti popravka zuba?

Zbog jakih sila koje nastaju stiskanjem zubi , uz nepravilno četkanje i kiselu hranu i piće, na tom dijelu zuba mogu nastati duboke erozivne promjene koje ponekad mogu uzrokovati i jake bolove i preosjetljivost. Također, na tom mjestu će lakše nastati karijes jer je mekši dio zuba, dentin, izložen vanjskim štetnim utjecajima. Promjene u području zubnog vrata zovu se klinasti defekti.

Ovisno o dijagnostici na tom mjestu potrebno je napraviti ispun kako bi se zub zaštitio od daljnih vanjskih utjecaja i nastanka karijesa ili parodontološku operaciju kako bi se ogoljeli zubni vrat pokrio zubnim mesom. Pacijenta s tim problemom, bitno je uputiti u ispravan način četkanja (iTOP).

Ne sviđaju Vam se Vaši zubi?

ULJEPŠAJTE OSMIJEH I SMIJITE SE SLOBODNO

ŠTO KAŽU ZA NAS?

“Zdravlje zuba i osmijeh su mi jako bitni. Jednom ili dva puta godišnje u Dental centru Mostarac moje zube osvježe uklanjenjem kamenca i izbjeljivanjem zuba. Prezadovoljna sam blještavim osmijehom, a smatram da mi on svakako otvara vrata i u profesionalnoj karijeri.”

glumica, Zagreb

Marijana Mikulić

Image is not available

“Po prirodi sam veseo i stalno se smijem. Zubi su mi bili već malo oronuli i bilo je krajnje vrijeme da poduzmem nešto sa svojim osmijehom. Rezervirao sam termin kod dr. Mostarca i tako je započelo moje putovanje do savršenog osmijeha. Hvala ekipi i docu!”

poduzetnik, Zagreb

Ivan Grbavac

Image is not available

“Samoj sam sebi rekla da ću si «urediti» osmijeh prije svadbe pa sam tako i učinila! Kako su kod nas, u Sloveniji, stomatološke usluge dosta skuplje odlučila sam doći u Hrvatsku. Uz novi osmijeh osjećam se zadovoljno i sretno. Ono što mi je cijeli život smetalo u tjedan dana je nestalo. ”

viša med.sestra, Velenje - SLO

Branka Lončar

Image is not available

“Dr. Mostarac je najbolji zubar kojeg sam ikad posjetio, uključivši i švicarske zubare. Vrhunski stručnjak i profesionalac koji svome poslu i pacijentu pristupa jasno, koncizno i transparentno. Moja supruga koja je imala skepsu prema hrvatskim zubarima je također oduševljena.”

manager, Zurich - CH

Filip Matošević

Image is not available

MIJENJAMO OSMIJEHE

“Profesionalnost, ljubaznost i stručnost koju sam osjetila u prvom kontaktu, poslije se pretvorila u ugodno iskustvo. Mom sinu su spasili zub za koji smo smatrali izgubljenim. Moja djeca i ja prezadovoljni preporučujemo ordinaciju Mostarac našim prijateljima i kolegama.”

glumica, Zagreb

Ksenija Marinković

Image is not available

“Moj osmjeh je osvježen u rekordnom vremenu, svega 5 dana. Prvoklasna usluga, ljubaznost, stručnost, temeljitost i pedantnost koje sam isprobala bili su dovoljni da svim svojim prijateljima u Londonu i Hrvatskoj preporučim dr. Mostarca i njegov tim. ”

fizioterapeut, London - UK

Anđa Lučić

Image is not available

“Godinama sam se mučio sa parodontozom. Izliječili su mi parodontozu i napravili nove zube. Da sam barem prije znao za ovakve stručnjake. Hvala mojoj direktorici jer mi je preporučila prave zubare. Hvala na svemu, a najviše na osmjehu. ”

komercijalist, Zagreb

Tomo Mioč

Image is not available

“Odlučila sam se za Dental centar Mostarac. Prvo su mi morali popraviti i izliječiti sve «popravljene» zube, a zatim urediti osmijeh. Prezadovoljna sam svojim osmijehom i da opet moram raditi uvijek bih izabrala samo Dental centar Mostarac.”

učiteljica, Šibenik

Marijana Burazer

Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

O NAMA

DENTAL CENTAR MOSTARAC

Petrovaradinska 7b, Zagreb

Tel: +385 1 6382 638

Mob: +385 95 843 7467

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme: Pon - Pet 8 - 20h

VIP SUBOTA Saznaj više!

download

FACEBOOK