Ortodoncija

Želite zube složene u biserni niz? Želite bolji zagriz? Dobrodošli po svoj ortodontski aparatić u Dental centar Mostarac!

 

Iako se često smatra da se ortodontskom terapijom ispravlja samo estetika, ortodontskim aparatićem ispravljamo zagriz te odnos gornje i donje čeljusti.

Nepravilni položaj zuba može uzrokavati brojne probleme kao što su: otežano provođenje oralne higijene, nastanak karijesa, skupljanje kamenca, a u najtežim slučajevima i ozbiljne probleme sa čeljusnim zglobom i posljedičnim bolovima u kralježnici.

Danas ortodontski aparatić nose pacijenti svih dobnih skupina, a u društvu je aparatić pokazatelj da držite do svog osmjeha!

Naši pacijenti su izjavili da ih nakon ortodontske terapije ljudi doživljavaju ljepšim, a oni se osjećaju samopouzdanije!

fiksni aparatic za zube
VRHUNSKI ORTODONT

VRHUNSKI ORTODONT

Vaši zubi u rukama
najboljih stručnjaka
 
ORTODONTSKI SUSTAVI

ORTODONTSKI SUSTAVI

Samo najbolji i provjereni
ortodontski sustavi
VRHUNSKI REZULTATI

VRHUNSKI REZULTATI

Bolja estetika i
pravilniji zagriz

Dental centar Mostarac ortodoncija

Današnja fiksna ortodoncija je brza, razvijeni su sustavi koji osiguravaju vrhunske rezultate te unaprjeđenje estetike i zdravstvenog stanja.

U našem centru radimo fiksne ortodontske aparatiće. Kao što mu i ime kaže fiksni aparatić naprava je koja je fiksno pričvršćena u ustima na zube i koju pacijent ne može sam izvaditi. Postoje razni sustavi fiksnih aparatića. Svi imaju svoje prednosti, nedostatke i različitu cijenu.

Koji je sustav najbolji za vas doznat ćete na ortodontskom pregledu!

 

 

 

Dental centar Mostarac ortodontski aparaticPostoje estetski i neestetski ortodontski aparatići.

Od neestetskih aparatića  u Dental centru Mostarac koristimo aparatić sa metalnim bravicama (Ormco).

Od estetskih aparatića  u Dental centru Mostarac koristimo aparatić s keramičkim bravicama (Omco), aparatić sa selfligating keramičkim bravicama (InOvation C) i aparatić sa staklenim bravicama (ICE).

Dental centar Mostarac retencija ortodontski reteinerPo završetku fiksne ortodontske terapije, pacijenti dobivaju retainer.

To je naprava koju pacijenti dobivaju nakon završene terapije da bi se zubi stabilizirali u svom novom položaju. Nošenje retainera je iznimno važno jer se u protivnom zubi mogu vratiti u položaj koji su imali prije početka terapije. Vrijeme nošenja retejnera je individualno i preporuča se što je duže moguće.

Retaineri mogu biti fiksni i mobilni. Fiksni retaineri su i nakon terapije pričvršćeni u ustima na zubima, dok se mobilni retaineri mogu izvaditi iz usta.

Često se zbog sigurnosti i sprječevanja ponovnog iskrivljenja zuba kombinira mobilna i fiksna retencija.

Koji je aparatić najbolji?

O tome individualno odlučuje ortodont, te predlaže pacijentu najbolje rješenje.

Što moram napraviti prije postavljanja ortodontskog aparatića?

Prije početka ortodontske terapije svi zubi moraju biti zdravi ili sanirani (svi kariozni zubi moraju biti popravljeni i izliječeni, a loši ispuni zamijenjeni).

Kako će izgledati ortodontski pregled?

Na prvom ortodontskom  pregledu ortodont će pregledati pacijenta, analizirati ortopan snimku i uzeti mu otisak gornje i donje čeljusti prema kojemu će se odlučiti koju će vrstu ortodontske naprave pacijent dobiti i koliko će dugo otprilike trajati terapija.

Kako ću održavati oralnu higijenu tijekom nošenja ortodontskog aparatića?

Fiksni ortodontski aparatić pere se zajedno sa zubima iza svakog obroka! Upute o održavanju oralne higijene pojasnit će Vam ortodont ili doktor dentalne medicine.Higijena zubi za vrijeme ortodontske terapije mora biti izrazito dobra. Oko žičica i bravica, koje su sastavni dio ortodontskih aparatića, može zadržavati hrana zubi pa se zubi moraju prati iza svakoga obroka običnom četkicom, interdentalnom četkicom i čistiti zubnim koncem da se spriječi pojava karijesa.

Također, potrebne su redovne kontrole kod općeg stomatologa kako bi se eventualni karijes uočio u ranoj fazi svoga nastanka i što je moguće prije sanirao.

Što ako se usprkos pranju tijekom nošenja aparatića pojave naslage?

Ako se usprkos dobroj higijeni pojave naslage, preporuča se profesionalno uklanjanje naslaga pjeskarenjem.

Hoću li moći jesti tijekom nošenja aparatića?

Svakako ćete moći jesti. Treba izbjegavati tvrdu hranu, bombone i žvakaće gume. Budući da se fiksni aparatić ne vadi iz usta, tokom terapije treba izbjegavati odgrizanje čvrste hrane da se ne oštete dijelovi aparatića.

Što je to pretprotetska ortodoncija?

Često u sklopu protetske rehabilitacije i smile designa koristimo ortodontske aparatiće kako bismo poboljšali položaj zuba i zub doveli na optimalan položaj. Nakon ortodoncije radimo zubnu protetiku.

Tražiš aparatić za zube?

IZRAVNAJ ZUBE UZ PLAĆANJE NA RATE

ŠTO KAŽU ZA NAS?

“Zdravlje zuba i osmijeh su mi jako bitni. Jednom ili dva puta godišnje u Dental centru Mostarac moje zube osvježe uklanjenjem kamenca i izbjeljivanjem zuba. Prezadovoljna sam blještavim osmijehom, a smatram da mi on svakako otvara vrata i u profesionalnoj karijeri.”

glumica, Zagreb

Marijana Mikulić

Image is not available

“Po prirodi sam veseo i stalno se smijem. Zubi su mi bili već malo oronuli i bilo je krajnje vrijeme da poduzmem nešto sa svojim osmijehom. Rezervirao sam termin kod dr. Mostarca i tako je započelo moje putovanje do savršenog osmijeha. Hvala ekipi i docu!”

poduzetnik, Zagreb

Ivan Grbavac

Image is not available

“Samoj sam sebi rekla da ću si «urediti» osmijeh prije svadbe pa sam tako i učinila! Kako su kod nas, u Sloveniji, stomatološke usluge dosta skuplje odlučila sam doći u Hrvatsku. Uz novi osmijeh osjećam se zadovoljno i sretno. Ono što mi je cijeli život smetalo u tjedan dana je nestalo. ”

viša med.sestra, Velenje - SLO

Branka Lončar

Image is not available

“Dr. Mostarac je najbolji zubar kojeg sam ikad posjetio, uključivši i švicarske zubare. Vrhunski stručnjak i profesionalac koji svome poslu i pacijentu pristupa jasno, koncizno i transparentno. Moja supruga koja je imala skepsu prema hrvatskim zubarima je također oduševljena.”

manager, Zurich - CH

Filip Matošević

Image is not available

MIJENJAMO OSMIJEHE

“Profesionalnost, ljubaznost i stručnost koju sam osjetila u prvom kontaktu, poslije se pretvorila u ugodno iskustvo. Mom sinu su spasili zub za koji smo smatrali izgubljenim. Moja djeca i ja prezadovoljni preporučujemo ordinaciju Mostarac našim prijateljima i kolegama.”

glumica, Zagreb

Ksenija Marinković

Image is not available

“Moj osmjeh je osvježen u rekordnom vremenu, svega 5 dana. Prvoklasna usluga, ljubaznost, stručnost, temeljitost i pedantnost koje sam isprobala bili su dovoljni da svim svojim prijateljima u Londonu i Hrvatskoj preporučim dr. Mostarca i njegov tim. ”

fizioterapeut, London - UK

Anđa Lučić

Image is not available

“Godinama sam se mučio sa parodontozom. Izliječili su mi parodontozu i napravili nove zube. Da sam barem prije znao za ovakve stručnjake. Hvala mojoj direktorici jer mi je preporučila prave zubare. Hvala na svemu, a najviše na osmjehu. ”

komercijalist, Zagreb

Tomo Mioč

Image is not available

“Odlučila sam se za Dental centar Mostarac. Prvo su mi morali popraviti i izliječiti sve «popravljene» zube, a zatim urediti osmijeh. Prezadovoljna sam svojim osmijehom i da opet moram raditi uvijek bih izabrala samo Dental centar Mostarac.”

učiteljica, Šibenik

Marijana Burazer

Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

O NAMA

DENTAL CENTAR MOSTARAC

Petrovaradinska 7b, Zagreb

Tel: +385 1 6382 638

Mob: +385 95 843 7467

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme: Pon - Pet 8 - 20h

VIP SUBOTA Saznaj više!

download

FACEBOOK