ZUBNI IMPLANTATI

Ako ti nedostaje jedan ili više zuba, zubni implantat je najbolje rješenje!

 

Dentalna implantologija omogućuje nadomještanje izgubljenih zuba.

Zubni implantat je titanski vijak koji se postavlja u kost kako bi bio nosač umjetnog zuba - krunice, mosta ili zubne proteze. Zubni implantat zamjenjuje prirodni korijen zuba.

Glavna prednost implantata je što nije potrebno brusiti dva susjedna zuba kako bi se nadoknadio jedan, a kod djelomične i potpune bezubosti pacijenti više nisu prisiljeni nositi proteze. 

Zubni implantati omogućuju nadomještanje svakog zuba pojedinačno. U slučaju nedostatka više zubi postoji mogućnost i izrade mosta na implantatima. Kad se radi o bezubosti, na 4 ili 6 implantata se mogu napraviti svi zubi u jednoj čeljusti (all on 4, all on 6). Zubni implantati služe i kao potpora mobilnim protezama kako bi se osiguralna njihova nepomičnost u ustima.

Zubni implantati su najispravniji i najkvalitetniji način vraćanja funkcije u usta i estetike na  lice. Dentalni implantati značajno povećavaju kvalitetu života i vraćaju dostojanstvo čovjeku bez obzira na razlog gubitka zuba.

Većini ljudi se može, ukoliko je osoba dobrog zdravstvenog stanja, ugraditi zubni implantat, ali je svakom pacijentu potrebno pristupiti individualno i za njega pronaći optimalno rješenje!

Zašto je implantat najbolje rješenje za nadoknadu izgubljenog zuba pročitajte na našem blogu.

zubni implantati
NAJKVALITETNIJI IMPLANTATI

NAJKVALITETNIJI IMPLANTATI

Premium implantati - Nobel Biocare
Standardni implantati - ICX
JAMSTVO

JAMSTVO

Doživotno jamstvo
na premium implantate
CERTIFICIRAN STRUČNJAK

CERTIFICIRAN STRUČNJAK

Međunarodno priznate edukacije
u dentalnoj implantologiji

Zaštićeni koncept izrade fiksnog protetskog nadomjestka u gornjoj ili donjoj čeljusti na 4 implantata se zove All on Four (Nobel Biocare). Preporuča se kao rješenje potpuno bezubih pacijenata, kod pacijenata s jakom parodontozom i kod pacijenata kod kojih bi se morale raditi komplicirani kirurški zahvati dodavanja kosti (augmentacije). Na 4 implantata se izrađuje fiksni most od 12 članova.

Kod ovog koncepta zubni implantati se ugrađuju pod određenim kutem i rasporedom te se zbog toga mogu odmah opteretiti i na njih se u istom danu postavlja privremni akrilatni most. Pacijent na taj način fukcionira normalno, a kvaliteta života mu nije narušena mobilnim nadomjestcima.

Implantati  kroz 3 mjeseca srastu s kosti i tada se pristupa izradi trajnog protetskog nadomjestka. Uzima se otisak i izrađuje trajni protetski rad sa 12 zuba. Kad je rad gotov pacijent se upućuje kako ispravno održavati oralnu higijenu. Posebno se naglašava važnost redovite kontrole kod stomatologa.

Na implantatima se mogu izraditi različita protetska rješenja.

Fiksna rješenja odmah nakon ugradnje implantata:

  • Krunica na implantat postavljena odmah nakon ugradnje
  • All-on-4 koncept 

Prednost imedijatnog opterećenja je što pacijent izlazi iz ordinacije sa zubima postavljenim na implantate odmah nakon njihove ugradnje.

 

Fiksna rješenja (krunica ili most na zubnim impIantatima)

  • 1 implantat nosi jednu krunicu
  • 2 ili više implantata nose most

Prednosti mosta na impIantatima su: psihološki efekt, pacijent kao da ima „svoje“ zube, nema nikakve pomičnosti, nema vađenja iz usta i prirodan osjećaj u ustima.

 

Mobilna rješenja (mobilne proteze na impIantatima)

  • 2 ili 4 implantata, lokatori i proteza
  • 2 ili 4 implantata, prečka i proteza

Prednost mobilnih sustava: potpuno stabilna proteza, olakšana higijena jer se proteza na klik vadi iz usta, nadmoćna kvaliteta u odnosu na obične mobilne proteze.

Od presudne važnosti za uspjeh terapije implantatima je održavanje.

Pod održavanjem se podrazumjeva oralna higijena koju pacijent provodi kod kuće i profesionalno održavanje na redovitim kontrolama kod stomatologa. Uvijek se daju opsežne upute i pokazuje ispravan način održavanja te preporučuju sredstva potrebna za održavanje. Jednom godišnje radimo rentgenske kontrolne snimke zubnih implantata. Pacijenta se upozorava da održavanje nadomjestaka na implantatima zahtjeva puno veći angažman pacijenta prilikom provođenja dnevne higijene. Zakazuju se obavezne kontrole 4 puta godišnje.

 

Jesam li kandidat za zubni implantat?

Ukoliko ne bolujete od teške bolesti možete biti kandidat za ugradnju zubnog implantata.

Koji implantat je najbolji za mene?

Na tržištu postoji veliki broj implantata. Stomatolog će Vas nakon pregleda i očitanja rentgenskih snimaka savjetovati kako biste mogli izabrati pravi implantat za Vas.

Kakav je postupak ugradnje?

Postupak ugradnje implantata je postupak koji zahtjeva veliko znanje implantologa. Implantolog će znati prepoznati jednostavan i kompleksan slučaj te ovisno o tome uvijek pacijentu dati prave informacije o postupku. Ponekad se radi o rutinskom postupku koji traje oko 15 minuta, ponekad se radi o postupku koji traje puno dulje.

Hoće li me boljeti?

Postupak ugradnje implantata je bezbolan i obavlja se u lokalnoj anesteziji.

Hoću li imati privremene zube?

Ukoliko je potrebno i radi se o estetskoj zoni izrađuju se privremeni zubi, ako se radi o bezuboj čeljusti ugrađuje se privremeni fiksni ili mobilni rad.

Što je otvaranje implantata?

Nakon što je implantat srastao s kosti prelazi se na  izradu krunice ili mosta. Kako bi se krunice i mostovi mogle spojiti sa implantatima potrebno je otvoriti, oblikovati i formirati zubno meso.  Odmah nakon otvaranja implantata postavlja se nastavak koji će oblikovati zubno meso i kojeg zovemo gingiva former.

Postoji li rizik odbacivanja implantata?

Obzirom da se radi o biološkom odgovoru organizma ni jedan stomatolog na svijetu ne može 100% jamčiti da neki od implantata neće biti odbačen. Imamo vrlo nizak stupanj odbacivanja implantata, i ugradnja implantata je siguran zahvat. Zato u našoj klinici uvijek predlažemo najbolja rješenja.

Kako ću održavati higijenu oko implantata?

U Dental centru Mostarac ćete naučiti kako učinkovito održavati oralnu higijenu oko implantata. Uvijek ćete individualno biti upućeni o dinamici kontrolnih posjeta i potrebnom profesionalnom održavanju oralne higijene kod nas u ordinaciji.

Koliko često ću morati kontrolirati implantate?

Rendgensku kontrolu zubnih implantata radimo jednom godišnje, kontrolu higijene oko implantata radimo 2 ili 4 puta godišnje.

Nedostaje ti jedan ili više zuba?

VRATI OSMIJEH NAJMODERNIJIM DENTALNIM TEHNOLOGIJAMA

ŠTO KAŽU ZA NAS?

“Zdravlje zuba i osmijeh su mi jako bitni. Jednom ili dva puta godišnje u Dental centru Mostarac moje zube osvježe uklanjenjem kamenca i izbjeljivanjem zuba. Prezadovoljna sam blještavim osmijehom, a smatram da mi on svakako otvara vrata i u profesionalnoj karijeri.”

glumica, Zagreb

Marijana Mikulić

Image is not available

“Po prirodi sam veseo i stalno se smijem. Zubi su mi bili već malo oronuli i bilo je krajnje vrijeme da poduzmem nešto sa svojim osmijehom. Rezervirao sam termin kod dr. Mostarca i tako je započelo moje putovanje do savršenog osmijeha. Hvala ekipi i docu!”

poduzetnik, Zagreb

Ivan Grbavac

Image is not available

“Samoj sam sebi rekla da ću si «urediti» osmijeh prije svadbe pa sam tako i učinila! Kako su kod nas, u Sloveniji, stomatološke usluge dosta skuplje odlučila sam doći u Hrvatsku. Uz novi osmijeh osjećam se zadovoljno i sretno. Ono što mi je cijeli život smetalo u tjedan dana je nestalo. ”

viša med.sestra, Velenje - SLO

Branka Lončar

Image is not available

“Dr. Mostarac je najbolji zubar kojeg sam ikad posjetio, uključivši i švicarske zubare. Vrhunski stručnjak i profesionalac koji svome poslu i pacijentu pristupa jasno, koncizno i transparentno. Moja supruga koja je imala skepsu prema hrvatskim zubarima je također oduševljena.”

manager, Zurich - CH

Filip Matošević

Image is not available

MIJENJAMO OSMIJEHE

“Profesionalnost, ljubaznost i stručnost koju sam osjetila u prvom kontaktu, poslije se pretvorila u ugodno iskustvo. Mom sinu su spasili zub za koji smo smatrali izgubljenim. Moja djeca i ja prezadovoljni preporučujemo ordinaciju Mostarac našim prijateljima i kolegama.”

glumica, Zagreb

Ksenija Marinković

Image is not available

“Moj osmjeh je osvježen u rekordnom vremenu, svega 5 dana. Prvoklasna usluga, ljubaznost, stručnost, temeljitost i pedantnost koje sam isprobala bili su dovoljni da svim svojim prijateljima u Londonu i Hrvatskoj preporučim dr. Mostarca i njegov tim. ”

fizioterapeut, London - UK

Anđa Lučić

Image is not available

“Godinama sam se mučio sa parodontozom. Izliječili su mi parodontozu i napravili nove zube. Da sam barem prije znao za ovakve stručnjake. Hvala mojoj direktorici jer mi je preporučila prave zubare. Hvala na svemu, a najviše na osmjehu. ”

komercijalist, Zagreb

Tomo Mioč

Image is not available

“Odlučila sam se za Dental centar Mostarac. Prvo su mi morali popraviti i izliječiti sve «popravljene» zube, a zatim urediti osmijeh. Prezadovoljna sam svojim osmijehom i da opet moram raditi uvijek bih izabrala samo Dental centar Mostarac.”

učiteljica, Šibenik

Marijana Burazer

Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

O NAMA

DENTAL CENTAR MOSTARAC

Petrovaradinska 7b, Zagreb

Tel: +385 1 6382 638

Mob: +385 95 843 7467

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme: Pon - Pet 8 - 20h

VIP SUBOTA Saznaj više!

download

FACEBOOK